.quickedit{display:none;} -->

Delaila Adnan

Delaila Adnan

Mar 31, 2013

BEHIND THE SCENE FILM PE3


Adalah kisah mengenai sekumpulan perompak berprofil tinggi yang licik dan menjalankan aktiviti mereka di Pulau Pinang...diketuai oleh Megat (Farid Kamil) serta dibantu oleh orang kanan beliau iaitu Fumi, Siva, Chat Dan Jerry...Megat sentiasa merancang agar aktivitinya merompak kereta mewah, alatan komputer dan sebagainya...berjalan dengan lancar...

                                               
Recce at Monkey Island
Recce at Pulau Jerjak
                                       
Bukan senang nak shoot cita ni, melibatkan peralatan merbahaya yang digunakan silap -silap boleh kena diri sendiri, nasib baik kerjasama dari abang-abang Polis baik di darat, laut, hutan dan udara banyak membantu agar cerita ni berjaya siap dengan tanpa sebarang masalah yang datang...

Before going to Shoot
Jemputan ke IPK Penang                                                         
Crew sedang setup kedai beli kereta curi
                                       
Begitu juga dengan Artis yang terlibat seperti Along Azzendi, Thai Salleh, Kamal Adli, Farid Kamil yang banyak melakukan aksi yang merbahaya seperti membawa lari kereta cuti yang dikejar oleh pihak polis adalah lakonan aksi mereka sendiri...secara keseluruhan cerita ini tidak banyak digunakan oleh aksi stunt malah dibuat sendiri oleh pelakun terbabit...

Scene rompak kedai emas
                                               
Crew at location Pot Megat
Penggembaraan selama sebulan lebih di Pulau Pinang amat menyeronokkan kerana semua lokasi yang diberi oleh Produksion Manager yang berada di Pulau Pinang iaitu PANCO amat menarik dan menyenangkan penggembaraan...
Malah Kami semua dapat sendiri melihat rumah pusaka turun temurun Ayahanda PEKIDA Daerah Pulau Pinang...

Me & Brother John ( Art Director PE3)
                                 
Sedang membuat tebing pasir for scene menembak
                                       
Dek Wan ( Director Of Photography PE3)
                                               
Aku jugak dapat merasa duduk dalam kenderaan Polis yang menggunakan kereta EVO 10 untuk scene kejar mengejar antara polis dan penjenayah...amat kecut perut aku dibuatnya dalam tu, mulut tak pernah lenggang mengucap berkali-kali agar jangan terjadi apa-apa perkara tak diingini..bayangkan lah betapa laju abang-abang polis berkenderaan evo ni bawak kereta, belok sana, belok sini selit sana selit sini..tanpa ada sebarang ketakutan, manakala aku disebelah hanya darah dah jatuh ke kaki semua...
tapi amat menyeronokan kerana mereka semua dalah yang terlatih....

Mr J (Focus Puller) & Team                                                         
Me and Team celebrate Chinese New Year at Penang
                 
Begitu juga crew-crew yang lain..semua bagi 100 percen dalam cerita ni...so ni adalah gambar-gambar crew yang terlibat dalam Filem PE3 arahan Farid Kamil terbitan Metrowealth Pictures Sdn Bhd..
Nak tahu selanjutnya korang boleh la tengok sendiri cerita ni...tengok sendiri aksi-aksi merbahaya dan bayangkan sendiri perasaan aku masa dalam kereta Evo tu...hahhahahha

Arahan : Farid Kamil
Asst Director : Ajib Boy
2 Asst Director : Delaila Adnan
3 Asst Director : Mohd Fuad
D.O.P : Dikwan
Prop Master : Brother John
Wardrobe : DiDie
Enjoyyyyyy......

No comments:

Relevant textual alternative to the image