.quickedit{display:none;} -->

Delaila Adnan

Delaila Adnan

Mar 31, 2013

ZOMBI!!!!

Hari semakin sasau dengan kepenatan yang melampau sehingga menguji tahap ketahanan mental dan fizikal ....


Setiap saat menghitung masa mengira waktu bilakah akan berakhir ... Kerna badan dan otak tidak lagi boleh menahan seperti zaman muda dahulu...

Ku pandang depan, ku pandang belakang... Kiri dan kanan jadi serba tak kena... Hati semakin meronta-ronta bilakah penggambaraan ini akan berakhir...

Habis segala jenis santapan aku bedal, arghhhhh tidak peduli lagi proses diet ku...hingga membuat aku bertambah lagi keberatan untuk membawa body..


Satu demi satu ku pangkah list yang tertera menandakan setiap scene berakhir... Untuk menyedapkan diri sendiri agar tidak merasa terlalu lama disini...

Tapi semakin lama menunggu semakin semak otak ku untuk mengejar waktu... " BILA NAK HABIS NI " aku meraung didlm hati dengan sedikit harapan agar sesiapa dgr rintihan ku...tak pun dengan riaksi wajah ku...


Namun harapan tinggal harapan... Aku masih disini menunggu dan terus menunggu hingga mencecah ke pagi sehingga semuanya selesai....

"ALAMAK MCM MANA NAK BALIK NI, BADAN DAH LUNYAI..."
Inilah nasib orang wayang disebalik tabir yang bertukus lumus mencari rezeki untuk menghiburkan dan memeriahkan lagi station TV dan layar perak...untuk tontonam umun semua...

No comments:

Relevant textual alternative to the image